Maia Sandu: „Ajutorul de 600 de milioane de euro pentru țara noastră va fi realizat în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale”

Comisia Europeană a aprobat astăzi un Plan de redresare economică pentru Republica Moldova, pentru următorii trei ani. Acest Plan este lansat ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Bruxelles, în luna ianuarie a acestui an.

„Planul stabilește un program de intervenții și investiții în sumă totală de până la 600 de milioane de euro pentru țara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale, prin intermediul Echipei Europa și cu participarea investitorilor privați”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Planul se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. În același timp, fondurile anunțate – cele până la 600 de milioane de euro – vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova.

„Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al Președintei Ursula von der Leyen și al Comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi și al echipei sale, pentru finalizarea rapidă a acestui plan”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata