Maia Sandu, de Ziua Drapelului de Stat: „Cu Tricolorul începe istoria noastră modernă”

Moldova marchează astăzi Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie, 1990,  de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ de la Chișinău.

Drapelul tricolor, care este un simbol oficial major al suveranității și independenței țării noastre, a devenit la sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut un simbol al renaşterii naţionale.

Cu această ocazia, în fața Guvernului a avut loc o ceremonie solemnă, la care a fost prezentă conducerea țării, în frunte cu președintele Maia Sandu.

(Maia Sandu, președintele Republicii Moldova)

„Cu Tricolorul începe istoria noastră modernă, realizările noastre din domeniul culturii, al științei, educației, sportului, deschiderea noastră spre lume prin tot ceea ce suntem. Atunci când ne referim la drapel, acestea sunt lucrurile cele mai evidente și cele mai la îndemână”.

Ziua Drapelului de Stat este sărbătorită în Republica Moldova începând cu anul 2010. Tricolorul a fost desemnat drapel oficial al Republicii Moldova de primul Parlament în data de 27 aprilie, 1990.

Cetăţenii Republicii Moldova şi străinii aflaţi în Republica Moldova sunt datori să manifeste respect faţă de Drapelul de Stat şi să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata