Maia Sandu, despre majorarea pensiilor: „Nu sunt mari, dar sunt un început”

Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție pe rețelele sociale, după ce majoritatea parlamentară a aprobat majorarea pensiei minime pentru anumite categorii sociale.

Majoritatea bătrânilor din Republica Moldova o duc greu – am promis că vom întreprinde măsuri pentru a le îmbunătăți situația. Astăzi, când marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, intră în vigoare legea care asigură majorarea pensiei minime până la 2000 de lei. Toți cei care au o pensie sub acest prag vor primi un supliment de solidaritate din partea statului.

De majorarea venitului vor beneficia 308 mii de pensionari. Cei cu stagiu complet de cotizare vor primi, în medie, cu 366 de lei mai mult lunar, iar cei cu stagiu incomplet – cu 399 de lei mai mult. Alocația pentru vârstnicii ce nu au pensie crește până la 1000 de lei. Tot din 1 octombrie vor fi indexate cu 3,86% toate pensiile pentru a compensa creșterea prețurilor.

Majorările nu sunt mari, dar ele sunt un început. În lunile următoare, vom extinde accesul la servicii sociale pentru bătrânii singuratici. Datoria noastră este să le asigurăm vârstnicilor o bătrânețe trăită în demnitate. Vom munci pentru a realiza acest lucru.

Să nu uităm, în același timp, că pentru părinții, bunicii sau străbunicii noștri contează mult să audă o vorbă bună, să-i întrebăm de viață și de sănătate. Vă îndemn pe toți: haideți să vorbim cu ei! De Ziua Vârstnicilor, dar și în fiecare altă zi. Atenția noastră, prezența noastră alături le face viața mai ușoară, a scris șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata