Maia Sandu, despre perioada dificiliă prin care trecem: „Să rămânem solidari și să avem grijă unii de alții”

Creșterea semnificativă a prețurilor la gaze pe piața internațională este o povară grea pentru toți, dar mai ales pentru țara noastră, din cauza veniturilor modeste ale majorității oamenilor, dar și a ineficienței energetice a economiei noastre. Oamenii sunt îngrijorați pe bună dreptate de consecințele scumpirilor. În această situație, statul trebuie să intervină pentru a sprijini cele mai vulnerabile categorii, susține președintele Maia Sandu.
Ieri, Guvernul a anunțat că va compensa parțial costul facturii la gaze pentru toți consumatorii casnici, peste 746.000 de gospodării. Astfel, peste 300.000 de familii nevoiașe vor primi ajutor pentru perioada rece a anului, care a fost majorat de la 500 până la 700 de lei. Totodată, 222.000 de consumatori casnici din zonele cu încălzire centralizată din Chișinău și Bălți vor beneficia de compensații parțiale, de până la 450 de lei, pentru creșterea prețului la agentul termic.
„Pentru a acoperi acest efort, din bugetul public vor fi alocați aproximativ 1,6 miliarde de lei. E o sumă semnificativă, dar necesară pentru a proteja cetățenii noștri. Dacă rămânem solidari și avem grijă unii de alții, vom trece cu bine peste această perioadă dificilă”, a conchis președintele Maia Sandu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata