Maia Sandu, despre „profesioniștii” din sistem: „În următorul Parlament vor fi legi mult mai dure”

În instituțiile de stat este absolut necesară înlocuirea întregului personal administrativ, dar și o purificare profundă, la toate nivelurile, de funcționari corupți. De această părere este președintele Maia Sandu, care a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că e mai bine ca în instituțiile statului să fie angajați oameni fie și fără experiență, dar onești.

„Există o problemă a cadrelor, pentru că mulți oameni au plecat, iar unii care au lucrat în instituțiile de stat au fost folosiți de clanurile corupte și chiar dacă sunt profesioniști, ei nu pot să rămână în sistem. Or, un profesionist bun care fură, care are experiență, este foarte periculos. Mai bine să angajăm oameni noi, poate cu mai puțină experiență, dar care pot să învețe repede, care sunt cinstiți și care își doresc să rezolve problemele cetățenilor, și nu cei care câte 20 de ani tot schimbă o instituție pe alta”.

Potrivit Maiei Sandu, despre acești „profesioniști” din instituțiile de stat s-a discutat și la una una dintre ședințele recente ale Consiliului Suprem de Securitate. Pe 28 mai, președintele Maia Sandu l-a demis pe Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Maia Sandu și-a motivat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata