Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Este inadmisibil ca-n Moldova să dispară oameni”

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce avocatul judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane, a anunțat că a fost răpit. În acest sens, șefa statului cere acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Iulian Balan, avocatul judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane și ar fi îngropat-o în grădină, susține că magistratul a fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, la Chișinău, de un grup înarmat de persoane. Anunțul a fost făcut de către apărătorul magistratului ucrainean prin intermediul unui live pe pagina lui de Facebook

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata