Maia Sandu, după o întâlnire cu reprezentantul OSCE, în contextul diferendului transnistrean: „Soluția va fi pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”

Președinta Maia Sandu a avut în această dimineață o întrevedere cu mai mulți mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, ce fac parte din delegația condusă de Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, aflat într-o vizită de informare în Republica Moldova.

Au fost discutate principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al președinției. „Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, a fost pusă în discuție situația pandemică și situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, precum și necesitatea asigurării liberei circulații, potrivit comunicatului de presă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata