Maia Sandu, după ședința ANI: ”Așteptarea mea este ca Autoritatea Națională de Integritate să se ocupe de averile ilegale ale marilor corupți”

Maia Sandu participat la Ședința Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate, la care a fost prezentat raportul de activitate al instituției, unde explicat, la începutul ședinței, de ce găsesc nesatisfăcătoare activitatea ANI și am pus câteva întrebări la care cetățenii așteaptă răspunsuri:

 

– Cum e posibil ca într-o țară în care există atât de multă corupție, în 3 ani să fie inițiate doar 6 cazuri de confiscare a averilor dobândite ilegal și niciunul finalizat?

– Cum se explică faptul că în anii 2019 și 2020 ANI a verificat aproape toți judecătorii și procurorii, însă nu a găsit nicio problemă serioasă cu privire la valoarea și volumul bunurilor, ci numai încălcări minore?

– De ce pentru unele dosare de rezonanță termenele de examinare depășesc mai mult de un an, fără să se fi efectuat acțiuni pe aceste dosare?

 

Așteptarea mea este ca Autoritatea Națională de Integritate să se ocupe de averile ilegale ale marilor corupți, în special din corupția politică, și nu de presiuni selective asupra unor primari și funcționari. Am menționat că echipa Președinției lucrează la un proiect de lege care să îmbunătățească modul de funcționare al ANI, proiect ce va fi prezentat în curând Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata