Maia Sandu este totuși implicată în negocierile privind aprovizionare cu gaze, spune Gavrilița

Natalia Gavrilița, prim-ministru, a declarat că șefa statului, Maia Sandu, se implică în procesul de negociere privind achiziționarea de gaze naturale, însă rolul principal conform atribuțiilor îi revine Guvernului. „Nu putem spune că doamna președinte nu este implicată în acest proces, însă rolul principal conform atribuțiilor îi revine Guvernului”, a declarat Gavrilița la o emisiune de la ProTV.

„În primul rând, noi toți lucrăm într-o echipă. Deci, pentru prima dată în foarte mulți ani, noi avem un Președinte, un Parlament și un Guvern care lucrează împreună într-o echipă asupra aceleiași agende și viziuni de dezvoltare. Aceasta înseamnă că chiar dacă negocierea contractului ține de Guvern și MoldovaGaz, oricum, în toată această perioadă am discutat inclusiv cu doamna președinte și colegii din Parlament pentru că acestea sunt subiecte care vizează întreaga țară și vizează cetățenii noștri. De aceea, nu putem spune că doamna președinte nu este implicată în acest proces, însă rolul principal, conform atribuțiilor, îi revine Guvernului”, a declarat Gavrilița.

Anterior, Maia Sandu a declarat că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a declarat atunci șefa statului.

Sursa: Unimedia

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata