Maia Sandu: Federația Rusă vrea o guvernare prorusă la Chișinău

Chiar dacă astăzi nu există riscul unei agresiuni militare a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova, Moscova nu va renunța ușor la ideea preluării puterii în țara noastră, prin instalarea la Chișinău a unui Guvern proprus. Anume din acest motiv, Kremlinul acționează prin diferite elemente ale războiului hibrid. Declarația îi aparține Maiei Sandu și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

„-Ne confruntăm cu atacuri hibride, dacă pot să le spun așa. -Ce înseamnă aceste atacuri? -Încercări din Federației Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea și avem mai multe probe în acest sens. E clar că Federația Rusă încearcă să își pună la Chișinău o guvernarea prorusă. Aceste încercări pun presiune pe instituțiile noastre, creează  disconfort, dar noi am demonstrat că putem face față acestor presiuni”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, prin aceste acțiuni, Moscova dorește și reîntoarcerea țării noastre în sfera sa de influență, a mai adăugat șeful statului.

„Ați văzut declarațiile de curând ale autorităților de la Kremlin, precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarusului. Iată, exact asta își dorește să facă Federația Rusă și în cazul Republicii Moldova”, a mai subliniat șefa statului.

În context, tot ieri, doar că într-o alocuțiune la Summitul pentru Democrație, găzduit de președintele american, Joe Biden, Maia Sandu a făcut apel către liderii statelor democratice să susțină Moldova pentru a rămâne parte a lumii libere. De asemenea, șeful statului a subliniat și că este la fel de important ca statele democratice să lucreze împreună mai eficient pentru a contracara dezinformarea și propaganda.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata