Maia Sandu: „În aceste zile, cetățenii Republicii Moldova au demonstrat din nou că sunt europeni, în fapte și aspirații”

Președinta Maia Sandu, după întrevederea cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, și Olivery Varhelyi, Comisarul European pentru vecinătate și extindere:

– Războiul declanșat în Ucraina a afectat viața a zeci de milioane de oameni, securitatea și pacea în regiune.

– Țara noastră condamnă cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse împotriva țării vecine și prietene, Ucraina. Din prima zi, am chemat la încetarea luptelor.

– Cetățenii Republicii Moldova, polițiști de frontieră, vameși, carabinieri, asistenți sociali, medici, salvatori, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, diplomați – lucrează zi de zi pentru a oferi sprijin oamenilor care își găsesc adăpost în Moldova.

– Mii de cetățeni din toate regiunile Moldovei întâmpină refugiații la frontieră și le oferă hrană, transport sau cazare. Peste 3.000 de persoane s-au înscris în calitate de voluntari pentru a oferi ajutor celor veniți.

– Din momentul începerii acțiunilor militare în Ucraina, în Republica Moldova s-au refugiat peste 112 mii de oameni din țara vecină, iar aproape jumătate dintre ei se află aici, printre noi.

– În aceste zile, cetățenii Republicii Moldova au demonstrat din nou că sunt europeni, în fapte și aspirații.

– Viitorul cetățenilor noștri este în Europa și avansarea rapidă pe această cale ne va ajuta să depășim consecințele dramatice ale evoluțiilor din regiunea noastră.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata