Republica Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană timp de doi ani de când a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Este aprecierea președintei Maia Sandu care a consemnat în acest fel semnarea cererii respective în data de 3 martie 2022, transmite IPN.

Cu acest prilej, șefa statului a venit cu un mesaj în care afirmă că, în acești doi ani, Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană. La fel, președinta menționează că aceste eforturi au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, venită din partea statelor membre UE.

„Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, a conchis Maia Sandu.

Republica Moldova a înaintat cererea de aderare la Uniunea Europeană la o săptămână de la declanșarea invaziei pe scară largă a Federației Ruse asupra Ucrainei vecine. Consiliul European a decis inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei, „la pachet”, în data de 14 decembrie 2023.