Maia Sandu, în presa europeană: „Știu că fiecare cetățean cinstit al Moldovei, indiferent de preferințele sale politice, vrea să trăiască într-o țară în care statul are grijă de el”

Președintele pro-european al Moldovei Maia Sandu începe cu mâini libere noul mandat, pe care îl extrage din victoria sa la alegerile legislative, potrivit unui interviu oferit de președinte pentru Euronews.

Partidul său a ieșit în top cu 52,8% din voturi și deține acum majoritatea în Parlamentul de la Chișinău. Maia Sandu intenționează acum să își reformeze țara, care este una dintre cele mai sărace din Vechiul Continent.

Maia Sandu, președintele Moldovei: „Este vorba de eliminarea judecătorilor și procurorilor corupți din sistem, curățării altor instituții și independența lor de toate influențele grupurilor de corupție care au furat bani publici de atunci. De foarte mult timp. Vrem să eficientizeze procedurile de confiscare a bunurilor ilegale și recuperarea bunurilor care au fost furate de la stat”

Blocul socialiștilor și comuniștilor condus de ex-președintele pro-rus Igor Dodon a câștigat mai puțin de o treime din voturi, dar Moldova rămâne împărțită între susținătorii unei întoarceri spre Europa și nostalgici pentru o alianță cu Moscova.

Maia Sandu, președintele Moldovei: „Provocarea este pentru noi să consolidăm societatea. Ne confruntăm cu provocări importante și împreună le putem depăși. Știu că fiecare cetățean cinstit al Moldovei, indiferent de preferințele sale politice, vrea să trăiască într-o țară în care statul are grijă de el însuși, unde statul are instituții puternice care protejează cetățenii, care le creează oportunități economice de a-și câștiga existența acasă, lucruri care ar trebui să unească societatea și vom lucra la aceste probleme”.

Pentru mulți moldoveni, Maia Sandu este simbolul schimbării.

VIDEO

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata