Maia Sandu în raionul Taraclia: „Satul Ciumai este un bun exemplu al sprijinului pe care-l oferă Uniunea Europeană pentru dezvoltarea locală”

Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi satul Ciumai din raionul Taraclia și a mers și la liceul din localitate care a fost termoizolat, iar fațada acestuia a fost reparată pentru prima dată după 57 de ani. Datorită Programului național „Satul European”, peste 200 de elevi și 43 de profesori din localitate se bucură de condiții mai bune pentru procesul de studii. În total, prin această inițiativă guvernamentală vor fi renovate 100 de instituții educaționale, transmite Președinția.

Președinta a trecut și pe la școala profesională, unde au loc cursuri de limba română, în cadrul Programului național privind învățarea limbii române, aprobat de Guvern. Profesorii de la liceul local și educatorii de la grădiniță învață acum limba română gratuit. Aproape 9 mii de persoane din întreaga țară, atât tineri cât și adulți, s-au înscris deja la acest program.

„În timpul vizitei am avut discuții bune cu localnicii. Le-am vorbit despre noul sector de drum, M3 Chișinău-Giurgiulești, care trece prin apropierea satului Ciumai. În cadrul proiectului a fost construit și un drum de acces către zona liceului și zona rezidențială a satului. Satul Ciumai este un bun exemplu al sprijinului pe care-l oferă Uniunea Europeană pentru dezvoltarea locală. Cu sprijin european, grădinița din sat a beneficiat de panouri solare, cameră medicală renovată și locuri de joacă. Le-am spus cetățenilor că astfel de proiecte de infrastructură au loc în toată țara și că guvernarea este ferm angajată să modernizeze fiecare sat și oraș”, a spus șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata