Maia Sandu, la Pitușca, Călărași: „Vom continua modernizarea satelor și orașelor”

Săptămâna trecută, Președinta Maia Sandu a fost în localitatea Pitușca, Călărași. La întâlnire au venit și locuitori din satul Vărzăreștii Noi și orașul Călărași, care au vorbit cu șefa statului despre problemele localităților și despre proiectele de dezvoltare din regiune, se arată într-un comunicat al Președinției.

„Unul dintre aceste proiecte este construcția sistemului magistral de apeduct Chișinău – Strășeni – Călărași, care va începe în următoarele luni. La finalizarea lucrărilor, apeductul de 53 de km va asigura cu apă potabilă peste 150 de mii de oameni din raioanele Strășeni și Călărași. Proiectul este realizat în parteneriat cu Guvernul Federal German”, a spus Președinta.

Șefa statului a menționat că oamenii din Pitușca se implică în dezvoltarea localității lor. Grupul de Acțiune Locală (GAL) – care reprezintă un parteneriat al antreprenorilor din sat, societatea civilă și primărie – a asigurat cu iluminat stradal o parte a satului, a construit un stadion și a amenajat un teren de joacă cu echipament sportiv.

„Și statul investește în dezvoltarea comunităților. În acest an, Guvernul susține 399 de proiecte prin Programul „Satul European Expres”, prin care este îmbunătățită infrastructura sportivă și socială, sunt instalate sisteme de iluminat public și reparate mai multe clădiri publice. Tot prin această inițiativă, sunt renovate 46 de Centre culturale din diferite localități. La Pitușca, din aceste resurse, vor fi schimbate ușile și geamurile căminului cultural. Vom continua modernizarea satelor și orașelor astfel încât cetățenii să se bucure cât mai curând de condiții mai bune de trai”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata