Maia Sandu: „Legea privind evaluarea externă a judecătorilor va permite curățarea sistemului”

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate pun pe umerii Partidului Acțiune și Solidaritate o mare responsabilitate, dar sunt sigură că atât deputații PAS, cât și restul echipei au toate instrumentele necesare pentru a implementa, în primul rând, toate reformele de pe agenda anti-corupție.

Declarația îi aparține șefului statului, Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru EuroNews, în care a comentat scorul final al scrutinului din 11 iulie.

„Suntem fericiți. La aceste alegeri, moldovenii au reconfirmat susținerea pentru agenda anti-corupție, pentru reforma în sectorul justiției. Acum avem majoritatea în Parlament care va fi un suport pentru Guvern pentru a implementa acestea reforme. Este o oportunitate mare pentru țara noastră”.

Mai mult, întrebat ce posibilități are acum Moldova, după schimbarea politicii interne, șeful statului a declarat că anume legea privind evaluarea externă a judecătorilor va permite curățarea sistemului, va oferi posibilitatea confiscării averilor ilegale și, în cele din urmă, va aduce țara pe un drum promițător.

Amintim că imediat după prezentare rezultatelor preliminare, Maia Sandu, printr-un mesaj postat pe Facebook, a scris că speră să poată lucra în continuare alături de o majoritate formată din oameni onești, iar împreună să pună capă erei negrei pentru Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata