Maia Sandu: „Lituania va dona 11.000 de doze de vaccin țării noastre”

Lituania va dona țării noastre 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, ca urmare a discuțiilor purtate la Chișinău cu omologul ei lituanian, Gitanas Nauseda.

Lituania este un aliat de încredere al Moldovei la Bruxelles. Contăm în continuare pe sprijinul Lituaniei pentru Agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

I-am mulțumit Președintelui Nauseda pentru demersurile Lituaniei datorită cărora am putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE și pentru sprijinul oferit Moldovei în combaterea pandemiei de Covid-19. Totodată, am primit vestea că Lituania ne va dona și 11 mii de doze de vaccin.

Ne dorim să impulsionăm comerțul între țările noastre și ne bucurăm că vinurile moldovenești au succes în Lituania. Totodată, vrem să continuăm colaborarea în domeniul securității și apărării, mai ales pe dimensiunea apărării de amenințări hibride și combaterea dezinformării, unde experiența Lituaniei ne poate fi utilă.

Suntem pregătiți să semnăm Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii țărilor noastre, Acord negociat și agreat la nivel de guverne”, a transmis președintele Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata