Maia Sandu: „Ori acest guvern este votat, ori mergem la anticipate”

Maia Sandu susține că și-a îndeplinit partea sa de responsabilitate,
după ce Curtea Constituțională a declarat legal Decretul de numire a lui Igor
Grosu în funcția de prim-ministru. În continuare, decizia este în Parlament: fie se votează un nou Guvern, fie se merge la anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Această decizie a Curţii spune că ultimul decret pe care l-am semnat este constituțional și acum parlamentul urmează să decidă: sau susține echipa pe care o va prezenta domnul Igor Grosu, în următoarele zile, probabil și programul acestei echipe. Dacă nu, mergem mai departe la Curte, să discutăm despre anticipate. Dacă va fi votat, acest Guvern va avea
posibilitatea să curețe o parte din instituțiile statului care sunt în subordinea Guvernului, să le curețe de elemente corupte”, a declarat șeful statului.

Curtea a fost sesizată de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, care au cerut declararea drept neconstituțional decretul privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Ieri, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul și a respins sesizarea Socialiștilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata