Maia Sandu: „Putem primi încă 50 de milioane de euro de la UE, însă este o condiție”

Aflată la Kiev, președintele Maia Sandu, pe final de vizită, s-a întâlnit cu Valdis Dombrovskis, Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu care a discutat despre cele 50 de milioane de euro, asistență macrofinanciară, care ar fi trebuit să ajungă în Moldova. Singura problemă, afirmă șeful statului, este însă lipsa unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură.

„Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile. Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe unde nu avem progres suficient este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură.
I-am confirmat totodată vicepreședintelui Comisiei Europene angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor”, a transmis Maia Sandu.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata