Maia Sandu s-a întâlnit totuși cu Secretarul General al ONU

Astăzi, la Chișinău, Maia Sandu l-a întâlnit pe Antonio Guterres, Secretarul General al ONU, cu care a discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile de a continua, în pofida situației de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a țării.
„Mizăm pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm”, susține președintele Maia Sandu, care i-a mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc.
„Am primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Domnul Antonio Guterres a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina”, a adăugat șefa statului.

 

Ieri, Președinția Republicii Moldova anunța că Maia Sandu nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru 9 mai. A fost anulată inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata