Maia Sandu: „Sperăm să convingem cât mai mulți tineri să rămână acasă, să vină să lucreze în instituțiile statului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la stagiile plătite în serviciul public. Tinerii între 18 și 29 de ani care își doresc să lucreze cot la cot cu funcționarii publici și să învețe din experiența lor vor fi acum și mai motivați să o facă. Șefa statului a subliniat că, la rândul lor, instituțiile publice au șansa să beneficieze de entuziasmul și energia stagiarilor. „Dragi tinere și tineri, vă invităm să participați la concurs pentru a lucra în echipele noastre de la Președinție, Parlament, Guvern, Cancelaria de Stat, alte autorități publice”, a spus șefa statului.

Președinta a mai subliniat că în instituțiile statului se întâmplă multe lucruri interesante din care puteți învăța, iar acum că procesul de aderare la UE a devenit unul real, este nevoie, mai mult ca oricând, de energia și implicarea tinerilor.

„Oricare ar fi instituția pe care o  alegeți, sper că veți avea parte de o experiență utilă pentru dezvoltarea voastră profesională. Noi, la rândul nostru, sperăm să convingem cât mai mulți tineri să rămână acasă, să vină să lucreze în instituțiile statului, să construim împreună Moldova europeană”, a mai spus șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata