Maia Sandu: „Voi semna curând decretul privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate”

Decizia de azi a CC este una firească, de constatare a circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. Au fost întrunite ambele condiții. Cele două tentative de învestire a unui guvern. Am făcut un pas important pentru un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat.

Alegerile anticipate nu mai pot fi evitate. A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din țară.

Așa cum am promis, vom merge în alegeri anticipate și vom oferi oamenilor o șansă să-și aleagă un nou Parlament. Alegerile trebuie organizate cât mai repede posibil, având în vedere situația pandemică.

Un nou Parlament înseamnă reforma justiției și curățarea Procuraturii. Înseamnă respect pentru cetățean, apropierea de UE și standardele europene.

Starea de urgență nu poate fi folosită ca scut de către PSRM și Șor. Voi semna curând decretul privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Vom analiza decizia motivată a deciziei Curții de astăzi. Ceea ce pot să vă spun este că alegerile sunt iminente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata