Mâine, prețul la motorină crește cu tocmai 37 de bani, iar cel al benzinei – cu 20 de bani

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova va crește semnificativ și vineri, atingând astfel noi antirecorduri, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit ANRE, pe 4 martie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24.93 lei sau cu 20 bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, mâine, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21.88 lei per litru, un preț cu 37 bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 4.84 lei per litru, în cazul benzinei și cu 5.23 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Totodată, menționăm că, astăzi, și prețul Gazul Petrolier Lichefiat s-a scumpit cu tocmai 60 de bani per litru, ajungând să coste 13,70 lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata