„Mama” tuturor germanilor, Angela Merkel – păreri ale concetățenilor săi

Aproximativ 60 de milioane de cetățeni germani care au dreptul la vot vor decide pe 26 septembrie cine o va înlocui pe aproape „permanent” Angela Merkel în calitate de cancelar: „mutti”, „mami”, așa cum o numesc nemții, pleacă după 16 ani de guvernare. Amintirile cu ea și despre ea nu sunt roz pentru toată lumea.

„Angela Merkel a fost populară în întreaga lume, a acționat ca un mediator între țări, a luat întotdeauna decizii corecte și echilibrate, dar cumva nu am observat-o cu adevărat pe arena politică internă”.

„Aștept o nouă coaliție. 16 ani de Merkel sunt la fel de răi ca patru ani de Trump, avem nevoie de un nou început pentru a crea perspective pentru tineri și nu doar decizii în favoarea generațiilor mai în vârstă”.

„Mă aștept ca viitorul guvern federal să fie conștient de problemele și provocările de mâine, mă aștept să dezvolte o strategie pe termen lung și să propună soluții pentru viitorul Germaniei”.

Social-democratul Olaf Scholz este considerat favorit la succesiunea Angelei Merkel. Duminică, pe 26 septembrie, vom afla rezultatul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata