Marea Britanie încearcă să limiteze potenţialul armatei ruse prin noi sancţiuni

Marea Britanie a decis marţi sancţiuni împotriva unui producător iranian de drone şi a mai multor alte companii străine, acuzate că aprovizionează Rusia cu arme şi cu componente destinate industriei sale militare pentru a le folosi în războiul din Ucraina, transmite Agerpres.
Noul pachet include 25 de noi sancţiuni împotriva unor persoane şi societăţi din Iran, Turcia, Belarus, Slovacia, Elveţia, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.
„Sancţiunile puternice de astăzi vor diminua şi mai mult arsenalul Rusiei şi vor strânge plasa lanţurilor de aprovizionare pe care se sprijină industria de apărare a lui Putin pusă acum în dificultate”, consideră ministrul britanic de externe James Cleverly.

Producătorul iranian de drone Paravar Pars şi şapte dintre managerii săi, deja sancţionaţi de SUA în februarie, se află pe noua listă britanică de sancţiuni. Acestea le interzic entităţilor britanice să participe la aranjamente de cooperare cu persoanele sau companiile sancţionate, celor din urmă fiindu-le în plus îngheţate activele din Marea Britanie.

Această ţară a sancţionat peste 1.600 de persoane şi companii de când Rusia a declanşat războiul în Ucraina, în februarie 2022. În pofida sancţiunilor occidentale, Rusia şi-a sporit în acest timp producţia de arme şi muniţii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata