Marea Britanie: Lucrătorii medicali care nu se vor vaccina vor fi dați afară

Al cincilea val de coronavirus, intensificarea vaccinării sezoniere și perspectivele economice la sfârșitul celui de-al doilea an de pandemie – aceste subiecte au devenit principalele subiecte în discursul televizat al președintelui Franței către națiune.

Emmanuel Macron a spus că, începând din decembrie, va fi nevoie de vaccinări de rapel și pentru persoanele sub 65 de ani: fără „înscriere” la a treia doză, permisele medicale ale unor categorii de cetățeni vor fi anulate.

Jumătate din toate cazurile de covid din întreaga lume apar în Europa. În Marea Britanie, unde și al cincilea val ia amploare, autoritățile au avertizat lucrătorii medicali să fie complet vaccinați până la 1 aprilie, altfel își vor pierde locurile de muncă.

Ucraina, între timp, a stabilit un nou record pentru numărul de decese zilnice cauzate de covid, peste 800 de persoane au murit în țară. Patru vaccinuri sunt disponibile astăzi pentru ucraineni, dar doar 18% din populație a decis să se vaccineze. Și în Letonia, care continuă să treacă în carantină strictă până pe 15 noiembrie, au apărut primele semne de stabilizare. Autoritățile speră că au reușit să țină sub control al cincilea val și să evite cel mai rău scenariu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata