Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” vor beneficia de facilități fiscale și vamale

Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a aprobat în prima lectură, cu 54 de voturi, inițiativa legislativă care aparține deputatei Ina Coșeru.

Potrivit PROIECTULUI, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată, de accize și de taxele vamale bunurile, lucrările, serviciile non-consultanță, serviciile de consultanță, costurile de instruire și operare procurate pentru realizarea acțiunilor din cadrul proiectului.

Proiectul ,,Deșeuri solide în Republica Moldova’’, în sumă de 25 milioane de euro, este realizat în temeiul Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în sumă de 5,6 mln euro. Potrivit estimărilor, impactul bugetar al implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” este de aproximativ 100 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata