Marii câștigători de la Oscar 2020

Filmul sud-coreean „Parasite” a făcut istorie la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar, după ce a câştigat patru trofee şi a devenit prima producţie realizată într-o limbă străină care s-a impus la categoria regină a distincţiilor decernate de Academia de film americană – cel mai bun film.

Cineastul Bong Joon-ho, creatorul filmului „Parasite”, a câştigat şi premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, impunându-se în faţa marelui favorit, Sam Mendes.

Joaquin Phoenix, protagonistul filmului „Joker”, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal datorită interpretării unui artist aspirant care devine criminal în serie.

Renee Zellweger a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal graţie transformării sale cameleonice din filmul „Judy”.

Brad Pitt a câştigat la rândul său primul Oscar din carieră pentru interpretare, cu rolul unui cascador în filmul „Once Upon a Time… in Hollywood”.

Pe lângă „Parasite”, „Ford vs Ferrari”, „The Irishman”, „Jojo Rabbit” sau „Joker” au fost printre filmele cele mai premiate la gala de anul acesta a premiilor Oscar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata