Mărturiile adolescentului care a ucis nouă persoane, dintre care șapte copii, la o școală din Kazani, în Rusia

Ilnaz Galyaviev susține că acum se simte sănătos, potrivit Comisiei de monitorizare publică din Moscova. Ilnaz Galyaviev, acuzat de uciderea în masă a copiilor și a profesorilor de la gimnaziul din Kazan, a declarat că motivul crimei sale a fost ura. Acest lucru a fost raportat către TASS de către Comisia de monitorizare publică din Moscova, care l-a vizitat în departamentul de psihiatrie al centrului de detenție preventivă din Moscova „Butyrka”.

„Când observatorii au vorbit cu el, el a spus următoarele:” Tocmai am urât lumea, am mers cu ură „, a spus PMC.

Potrivit observatorilor, acuzatul nu este încă familiarizat cu rezultatele examinării sale psihiatrice criminalistice, dar susține că acum se simte sănătos. „Poate la momentul atacului eram nebun, dar acum sunt sănătos și mă pocăiesc. Îmi recunosc vinovăția”, le-a spus el membrilor POC. Galyaviev este ținut într-o celulă cu trei paturi, are doi vecini: unul este acuzat de crimă, celălalt – de jaf. Potrivit acestuia, relațiile sale cu deținuții sunt normale, dar vrea să se întoarcă la Kazan și speră că ancheta îi va permite să se întâlnească cu părinții săi.

Anterior, POC a raportat că Centrul pentru Psihiatrie Socială și Criminalistică. VP Serbsky l-a recunoscut pe Galyaviev ca nebun în momentul masacrelor. Serviciul de presă din Marea Britanie susține că examinarea psihologică și psihiatrică nu a fost încă finalizată.

9 persoane au murit în sala de sport a orașului, dintre care șapte erau copii. A murit și profesoara Elvira Ignatieva,  care l-a acoperit cu ea însăși pe unul dintre elevi.

21 de persoane au fost rănite, dintre care 18 copii. Unul dintre răniți, un băiat de 14 ani, se afla în stare critică și nu era transportabil.

Autorul atacului este un tânăr de 19 ani, absolvent al acestei școli, care a fost reținut de forțele de ordine. Potrivit familiei sale, acesta „nu era religios”. Când a fost prins, acesta a declarat că acasă la el a fost plantată o bombă și că avea să se sinucidă.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat înăsprirea regulilor de circulație a armelor civile, pentru că tânărul deținea permisul de depozitare a armelor de foc.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata