Masacrul și genocidul din Bucha. Rusia vorbește din nou despre „provocări”

„Genocid”, „masacru”, „împușcături dintr-un film de groază” – așa sunt descrise filmările din orașul Bucha, de lângă Kiev, în Ucraina și Uniunea Europeană după retragerea trupelor ruse. Cadavrele civililor morți, echipamente militare arse și mașini abandonate. Germania și Marea Britanie au numit ceea ce au văzut „o crimă de război teribilă”.Human Rights Watch a spus că a documentat dovezi ale uciderilor arbitrare de civili.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut o „anchetă independentă” a celor întâmplate pentru a-i aduce în fața justiției „autorii crimelor de război”.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat „șocat de atrocitățile comise de armata rusă” și a anunțat dezvoltarea de noi sancțiuni și măsuri UE pentru sprijinirea Ucrainei.

t.me/mod_russia/13932?single

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a vehiculat o postare de pe un canal de Telegram, care susține că sunt puse în scenă fotografiile și videoclipurile din Bucha.

Ulterior, partea rusă a declarat că trupele sale au părăsit Bucha pe 30 martie și că primarul orașului, Anatoli Fedoruk, nu a menționat că localnicii au fost împușcați în stradă în acea zi. Totodată, el a declarat că 280 de persoane au fost deja îngropate în gropi comune.

Între timp, vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk a declarat că primarul din Motyzhin, regiunea Kiev, Olga Sukhenko, care a fost răpită la sfârșitul lunii februarie, a fost găsită moartă împreună cu soțul ei.

Potrivit secretarului de presă al președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, trupele ruse se „regrupează” în prezent și se pregătesc să lovească Donbass, întrucât „singura parte a Ucrainei în care au progrese este estul”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata