Materialele de examene, testate în școlile din Republica Moldova. Câți elevi participă la exercițiu

În perioada 21 – 23 februarie, informează Ministerul Educației, are loc testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen. În cadrul testării, elevii vor rezolva testele propuse în condițiile și timpul prevăzut de Regulamentele cu privire la examenele naționale de absolvire.

Potrivit Ministerului Educației, la testare participă 12.261 de elevi din 326 de instituții de învățământ de pe întreg teritoriul țării, și anume: la ciclul primar – 2.794 de elevi din 73 de instituții de învățământ, la ciclul gimnazial – 3.340 de elevi din 101 instituții de învățământ, la ciclul liceal – 6.127 de elevi din 152 de instituții de învățământ.

După desfășurarea testării, cadrele didactice implicate în proces vor elabora și transmite note informative privind calitatea testelor, complexitatea itemilor și accesibilitatea acestora. Ulterior, informațiile vor fi utilizate în procesul de definitivare a testelor finale.

Examenele naționale de absolvire a gimnaziului se vor desfășura între 5 și 15 iunie, iar examenele naționale de bacalaureate, în perioada 2 – 20 iunie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata