Mergem la școală și după întâi octombrie

Instituțiile de învățământ din toată țara vor activa în continuare conform modelelor selectate, precizează cei de la Ministerul Educației, în contextul în care fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, ca urmare a deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ce vizează activitatea instituţiilor de învăţământ și care va fi coordonată în prealabil cu Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

Așadar, în cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor – toţi elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 – pozitiv”. Clasa va continua studiile în regim online pentru 14 zile. Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa academică respectivă, va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Decizia privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinara de sănătate publică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata