Mesajul lui Igor Dodon pentru socialiști: „Cetățenii așteaptă să fim activi pentru a da un răspuns aceste guvernări”

Aflându-se în curtea Judecătoriei Buiucani, acolo unde urma să aibă loc prima ședință în dosarul „Energocom”, fostul președinte al țării, Igor Dodon, a lansat un mesaj către reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). 

Potrivit lui, PSRM continuă să fie unul din cele mai puternice partide politice, iar eventualele proteste pe care ar urma să le organizeze formațiune ar trebui să aibă un efect maximal pentru cetățeni.

„Stimați colegi, noi împreună am creat PSRM pe parcurs a 11 ani. Este unul dintre cele mai puternice partide. Nu vă uitați la insinuări. Da, eu am spus că trebuie de făcut proteste, dar voi o să faceți proteste atunci, când veți găsi de cuviință, ca să fie efect maximal pentru cetățeni, dar cetățenii așteaptă să fim activi pentru a da un răspuns aceste guvernări anti-sociale”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, o nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, stabilită pentru joi, 6 octombrie, în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, a fost din nou amânată.

Motivul care a dus la o nouă amânare ar fi cererea depusă de avocații lui Dodon, care au solicitat timp suplimentar pentru a analiza rechizitoriul.

Potrivit procurorilor, în 2008, Dodon, fiind ministru al Economiei, a ajutat Energocom să cumpere energie electrică nu doar din Ucraina, ci și de la o companie norvegiană, care a furnizat energie mai scumpă decât furnizorul ucrainean. Astfel, potrivit procurorilor, faptele lui Dodon au cauzat statului un prejudiciu în valoare de 123,9 milioane de lei.

Fostul președinte neagă vinovăția. Potrivit acestuia, cazul se bazează pe documente falsificate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata