Mesajul lui Krasnoselskii către conducerea Republicii Moldova

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, sugerează că unii militanți din Ucraina ar fi responsabili de atacurile din regiune și cere Moldovei să nu se lase atrasă în agresiunea contra Transnistriei, deși acest lucru nu a fost planificat și a fost negat tot timpul de autoritățile constituționale Moldovei.

„Vă rog să investigați aceste fapte ale mișcării ilegale a anumitor grupuri militante și săvârșirea de acte teroriste de către acestea aici, pe teritoriul Transnistriei”, s-a adresat acesta conducerii de la Kiev.

„Nu cedați provocărilor, nu lăsați Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Transnistriei. Încă trebuie să ne amintim despre formatele noastre pașnice: atât „1 + 1”, cât și „5 + 2”, și despre munca grupurilor relevante în dezvoltarea formatului „5 + 2”, trebuie să rezolvăm problemele celor 2 părți, prevenind în același timp agresiunea care ar putea deveni prologul unui mare război. Trebuie să cădem de acord asupra păcii în primul rând și să păstrăm această pace”, le-a sugerat liderul separatist de la Tiraspol exponenților de la Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata