Messi a semnat cu PSG. Contract pe doi ani și 35 de milioane de euro anual pentru fostul catalan

Lionel Messi este noul jucător al lui PSG, acesta ajungând la un acord cu vicecampioana Franței, după ce a părăsit FC Barcelona. El a ajuns marți la Paris, acolo unde a pus la punct ultimele detalii.

În imaginile apărute pe rețelele de socializare, starul argentinian are tricoul cu numărul 30, cel pe care l-a purtat și la debutul său de la FC Barcelona. Messi a avut posibilitatea a prelua numărul 10 de la Neymar, însă a refuzat.

Pentru tricoul cu numărul 30, PSG a avut nevoie de aprobarea Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța, pe care a primit-o. În mod normal, numerele 1, 16 și 30 sunt rezervate portarilor, însă oficialii din Hexagon au acceptat să facă această excepție pentru cel care deține șase Baloane de Aur, scrie L’Equipe.

Numărul 30 de la PSG îi aparținea până acum portarului de rezervă Alexandre Letellier (30 de ani), însă acesta îi va fi cedat lui Messi.

Starul argentinian va primi un contract pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pe încă unul, urmând să încaseze un salariu anual de 35 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri de performanță.

Publicația franceză Le Parisien a încercat să contureze programul lui Messi din ultima lună și să intuiască momentul în care atacantul va debuta la noua sa echipă. Pentru PSG urmează duelul de pe teren propriu cu Strasbourg (14 august), din Ligue 1, însă Leo nu va juca, având în vedere că nu a susținut niciun antrenament colectiv în ultima lună. În schimb, duelul de la finalul acestei săptămâni ar putea fi un prilej pentru francezi să îl prezinte pe Messi în fața suporterilor.

Debutul lui Messi la PSG are cele mai mari șanse să se producă duminică, 29 august, contra lui Reims, în deplasare. La acel moment, deținătorul a șase Baloane de Aur ar avea deja trei săptămâni de pregătire și ar putea fi apt pentru un meci oficial, scrie sursa citată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata