METEO//De la temperaturi de primăvară la ger năprasnic

Urmează o nouă săptămână cu temperaturi extreme, una în care valorile termice primăvăratice vor coborî, în mai puțin de 24 de ore, până la -20 de grade. Avertizarea vine din partea Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care mai precicează că mâine maxima va fi de +9 grade. Cerul va fi acoperit de nori, iar pe arii restrânse vor cădea lapoviță și ninsoare. Vântul va bate moderat.

Mai mult, ca urmare a fenomenelor meteo din ultimele zile, sinopticienii au emis pentru această noapte și prima parte a zilei de mâine un Cod Galben de polei și ghețuș. Astfel, pietonii și șoferii sunt îndemnați să manifeste maximă prudență.

Ce ține de valorile termice, marți, la Nord, maxima va urca până la +5 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +8 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va depăși valoare de +9 grade.

Noaptea, minima va oscila între -2 și +3 grade Celsius.

Totuși, conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, deși miercuri și joi vremea de afară nu va suferi mari schimbări, începând cu vineri aceasta va întoarce, din nou, foaia. Astfel, ziua vom avea valori termice care vor coborî până la -10 grade, iar noaptea – până la -20 de grade. Cerul va fi parțial noros. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări, mai ales seara și dimineața.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata