METEO//Ne așteaptă un weekend cu vreme relativ caldă

Vremea rece care s-a abătut săptămâna trecută peste teritoriul Moldovei își pierde din intensitate începând cu acest weekend, când revin valorile termice pozitive, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Astfel, mâine, ne așteaptă o zi cu maxime generoase pentru această perioadă a anului, cerul va fi parțial acoperit cu nori, iar pe arii restrânse va cădea lapoviță și ninsoare, precipitații care se vor transforma în ploaie. Vântul va bate moderat.

De menționat că pe mai toate drumurile din țară se va cirula în condiții de iarnă.

Ce ține de valorile termice, marți, la Nord, maxima va urca până la +3 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +4 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valoarii de +5 grade.

Noaptea, minima va oscila între -10 și -5 de grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, duminică vremea de afară va continua să se încălzească, tendință care se va menține și în debutul săptămânii viitoare, când maxima va ajunge, din nou, până la +10 grade. Cerul va fi parțial senin, iar vântul va bate slab și moderat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata