METEO: Se anunţă un nou val de caniculă, de până la 40 de grade Celsius

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat un nou Cod galben de caniculă, care va atinge valori termice de circa 40 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, pe 3-6 august, temperatura aerului va fi de +33..+35°C, iar în jumătatea de sud, pe 4-6 august între +36..+38°C, avertizarea fiind deja de Cod portocaliu.

În context, SHS vine cu următoarele recomandări: evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00-18.00; purtaţi pălării de soare, haine lejere şi largi, din fibre naturale, de culori deschise; pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă; beţi zilnic între 1,5-2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

„În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute; consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită”, rezumă sursa citată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata