Meteo//Weekend cu precipitații și temperaturi scăzute

Ultimul weekend din această primăvară nu va fi nici pe departe unul autentic acestei perioade a anului, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Ploile de scurtă durată vor continua să cadă pe mai tot teritoriul țării, iar maxima va fi mult mai scăzută decât cea normală pentru sfârșitul lunii mai, mai precizează sinopticienii, care, în acest sens, spun că mâine cerul va fi parțial noros, iar pe arii restrânse vor cădea stropi de ploaie. Pe alocuri s-au putea ca aceștia să fie însoțiti de tunete și de descărcări electrice.

Și vântul ar putea fi o problemă, el urmând să se intensifice în timpul ploilor și nu doar.

Astfel, sâmbătă, la Nord, maxima va urca până la +18 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +19 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valoarii de +20 de grade.

Noaptea, minima va oscila între +10 și +14 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, duminică, vremea de afară va rămâne, la fel, instabilă atât atmosferic, cât și termic. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări. Ce ține de debutul săptămânii viitoare, chiar dacă luni și marți s-ar putea să scăpăm de ploi, tot nu ne vom putea bucura de vreme frumoasă, deoarece temperatura aerului va continua să coboare, mai anunță meteorologii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata