Micșorări de tarif la gaz nu se așteaptă. Explicațiile președintelui Moldovagaz, Vadim Ceban

Tariful la gazele naturale nu va fi micșorat deocamdată, odată ce nu există nicio premisă în acest sens, în condițiile în care Moldovagaz urmează să mai adune bani pentru a acoperi devierea tarifară de 1,4 miliarde de lei. Declarația îi aparține lui Vadim Ceban și a fost făcut în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Eu am mai menționat acest lucru, că noi vom fi primii care ne vom adresa când va fi ocazia cu micșorarea tarifelor, când vor fi aceste premise. Mai avem de recuperat la finile lunii martie circa 1,4 miliarde de lei – devieri tarifare, că ele sunt recuperate în proporție destul de mare – 75%, mai avem 25% de recuperat și evident când vor fi premise vom activa cu regulatorul și vom veni la momentul potrivit cu anumite ajustări”, a spus Vadim Ceban.

În martie curent, la fel ca și în ultimele luni, prețul de achiziție al gazului este de circa 1.000 de dolari per 1.000 m3. Astfel, pentru a-și asigura necesitățile de gaz din iarna aceasta, Moldova a contractat un credit de 300 de milioane de euro, pe care l-a cheltuit pentru achiziția, estimativ, 300 de milioane de m3, volum depozitat în Ucraina și România.

În prezent, moldovenii plătesc un tarif de 29,27 de lei per m3 pentru gazele naturale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata