Militar ucrainean: „Până nu dăm o palmă bună Rusiei, nu ne vor lăsa în pace”

Într-o pădure de lângă Kiev, arhitecți, oameni de știință și marketeri ucraineni participă la exerciții militare în cazul unei posibile agresiuni din partea Rusiei.

În ultimele luni, zeci de civili au completat rezervele armatei ucrainene pe fondul temerilor crescânde că Rusia – despre care Kievul spune că a concentrat aproximativ 100.000 de militari pe partea sa de graniță – pregătește un atac la scară largă.

 (Rezervist ucrainean)

„De 8 ani trăiesc cu gândul că până nu dăm Rusiei o palmă bună, nu ne vor lăsa în pace. Întotdeauna „termină” pe cei slabi. Dacă nu rezistăm, această invazie va continua mult timp de acum încolo”.

În ciuda faptului că Moscova neagă categoric să plănuiască o invazie a Ucrainei, președintele Vladimir Putin nu a exclus un răspuns militar „foarte diferit” în cazul extinderii alianței NATO către Est, condusă de Statele Unite. Și efectuează în mod regulat exerciții în cazul unei astfel de evoluții a evenimentelor.

Potrivit sondajelor, majoritatea rușilor nu exclude ca tensiunea actuală de la graniță să devină un război între Rusia și Ucraina.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata