Ministerul de Interne de la Moscova anunță că Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon și Renato Usatîi în continuare sunt cercetați în dosarul Laundromat

Anchetatorul Departamentului de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei continuă să investigheze dosarul penal împotriva lui Vladimir Plahotniuk, Veacheslav Platon și Renato Usatîi, care sunt acuzați că au condus și au participat la comunitatea criminală internațională și că s-au retras din Federația Rusă pe cale ilegală tranzacții valutare peste 500 de miliarde de ruble.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei afirmă că Vladimir Plahotniuc, Veacheslav Platon și Renato Usatîi au fost acuzați în lipsă de săvârșirea infracțiunilor prevăzute în părțile 1 și 2 ale articolului 210, partea 3 a articolului 193 din Codul penal al Federația Rusă. Aceștia sunt acuzați de conducere și participare la comunitatea criminală internațională și de tranzacții ilegale de schimb valutar cu nerezidenți.

În cazul extrădării acuzaților, în conformitate cu sancțiunile articolelor Codului Penal al Federației Ruse, aceștia riscă pedepse sub formă de închisoare de până la 20 de ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata