Ministerul Educației îl critică pe Ceban: „Monumentul Veronicăi Micle a fost edificat ilegal”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că edificarea sculpturii „Veronica Micle” s-a realizat cu abateri de la prevederile legale, fiind edificată fără hotărârea Guvernului. Prin urmare, sculptura inaugurată nu dispune de Statut de monument de for public, precum prevede Legea monumentelor de for public și, astfel, nu va beneficia de protecția statului.

Totodată, amplasarea sculpturii în zona de protecție a monumentului de for public „Mihai Eminescu”, înscris în Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, a fost făcută cu încălcări în absența coordonării/ avizării prealabile a locului de amplasare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata