Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță despre obținerea cotei cpeciale de autorizații CEMT pentru anul 2024

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale informează despre obținerea cotei cpeciale de autorizații CEMT pentru anul 2024. Anunțul vine în contextul evoluției evenimentelor din regiune și pentru susținerea situației actuale ce vizează domeniul transportului rutier internațional.

În urma negocierilor purtate și solicitării în adresa Forului Internațional de Transport (ITF) pentru susținerea operatorilor de transport rutier moldoveni în raport cu actuala reorganizare a mediului de activitate în trafic internațional și fluidizarea continuității lanțurilor logistice, Statele Membre ITF au confirmat susținere și suport Republicii Moldova prin decizia de acordare a unei cote speciale de 50 autorizații CEMT și pentru anul 2024.

Astfel, pentru anul viitor Republica Moldova va dispune de o creștere a cotei cu 33,3%, constituind 200 de autorizații multilaterale CEMT (inclusiv cota de bază acordată anual Republicii Moldova), care conform coeficienților de multiplicare vor fi transformate în autorizații pentru camioane EURO V și EURO VI.

Totodată, Ministerul reitereaza sprijinul continuu pentru domeniul transportului rutier din Moldova și menționăm că, în funcție de evoluția situației de securitate din Ucraina, ministerul va solicita o cotă specială și pentru anul 2025.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata