Ministerul rus de externe îndeamnă Chișinăul să nu politizeze chestiunea livrărilor de gaze către Moldova

Ministerul rus de externe a îndemnat Chișinăul să nu politizeze aspectele livrărilor de gaze către Moldova. Potrivit Infotag, directorul departamentului II al țărilor CSI din ministerul rus de externe, Aleksei Polișciuk a spus acest lucru într-un interviu acordat TASS.

„Toate problemele livrărilor de gaze rusești către Moldova ţin exclusiv de domeniul comercial și sunt de competența Gazprom. Sperăm ca Chișinăul să-și îndeplinească obligațiile asumate prin contractul de gaze cu Gazprom și să se abțină de la politizarea chestiunii livrărilor de gaze către Moldova”, a spus reprezentantul MAE.

El a amintit că „formula de calculare a prețului gazelor, stabilită prin contractul dintre Gazprom și Moldovagaz, prelungit cu cinci ani în octombrie 2021, a satisfăcut partea moldovenească în urmă cu un an”.

„Cu toate acestea, în anul curent Moldovagaz a încălcat în mod repetat prevederile contractului referitoare la termenul de plată a livrărilor. Gazprom a fost întotdeauna înţelegător cu cererile partenerilor de amânare”, a subliniat Polişciuk.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata