Miniștrii Sănătății din țările membre ale G20: „Ne așteptăm la alte pandemii”

Miniștrii sănătății G20 au început discuțiile duminică, la Roma. Aceasta este una dintre reuniunile ministeriale dinaintea summitului liderilor G20, pe care Italia îl va găzdui în octombrie.

Negocierile de două zile se compun din trei părți.

Prima sesiune a evaluat impactul pandemiei asupra implementării programului de dezvoltare durabilă până în 2030. În cadrul celei de-a doua sesiuni, sunt elaborate recomandări concrete pentru rezolvarea problemelor, pentru prevenirea viitoarelor pandemii, pregătirea pentru acestea și răspunsul la acestea – începând cu consolidarea cooperării și interacțiunii la nivel internațional. Pentru unii, acest lucru este puțin îngrijorător: chiar faptul că aceste probleme sunt abordate implică faptul că medicii sunt de acord că astfel de pandemii sunt inevitabile în viitor.

La cea de-a treia sesiune, miniștrii vor explora mecanisme care ar ajuta la gestionarea eficientă a pandemiei actuale. Membrii G20 vor selecta cele mai bune strategii posibile pentru a sprijini dezvoltarea și accesul echitabil la vaccinuri și diagnostice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata