Ministrul Apărării al Ucrainei: „Nimeni nu a crezut că vom rezista o săptămână”

Ministrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, s-a adresat cetățenilor Ucrainei. El a mulțumit tuturor pentru munca și sprijinul lor și a remarcat, de asemenea, că încrederea lumii în victoria Ucrainei este în continuă creștere.

„168 de ore. De o săptămână întreagă, Ucraina respinge invadatorii ruși. Nimeni. Să realizeze asta. Nimeni. Nici în Rusia și nici în Occident nu credeau că vom rezista o săptămână. Singurii care credeau că sunt tu și cu mine. Două treimi dintre ucraineni, înainte de 24 februarie, eram siguri că, în cazul unei invazii pe scară largă a Rusiei, vom supraviețui. Astăzi, există aproape 90% dintre ei”, a scris Reznikov.

El a subliniat că nu doar forțele militare și de apărare teritorială, ci și șefii administrațiilor militaro-civile și primarii, precum și medici, salvatori, utilități publice, feroviari, jurnaliști și finanțatori țin față.

„Ieri am chemat cetățenii la rezistență totală. Trebuie să distrugem comunicațiile inamicului. Acestea sunt metastazele pe care încearcă să le introducă ilegal pe pământul nostru. Invadatorii ruși s-au temut de o înfrângere rușinoasă și au început să comită crime împotriva umanității. Sunt bombardarea spitalelor, uciderea femeilor și copiilor. Aceasta nu mai este o armată. Sunt niște lași și teroriști obișnuiți”, a adăugat ministrul Apărării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata