Ministrul britanic al Apărării: „Indiferent ce se va întâmpla, Putin nu mai are nicio putere în lume. E terminat”

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, spune că Londra ar susţine Varşovia dacă ar decide să ofere Ucrainei avioane de luptă, dar a atras atenţia că o astfel de decizie ar putea avea consecinţe directe pentru Polonia. El a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin este terminat, indiferent ce se va întâmpla în Ucraina.

Într-un interviu pentru Times Radio, Wallace a spus că preşedintele rus Vladimir Putin nu mai are nicio putere, potrivit Agerpres.

„Indiferent ce se va întâmpla, preşedintele Putin nu mai are nicio putere în lume. Este terminat. Armata sa este terminată. Iar el trebuie să recunoască asta, a spus el.

„Comunitatea internaţională s-a unit împotriva lui. Din poziţia sa, el va produce dificultăţi economice uriaşe pentru poporul său, a adăugat ministrul britanic al Apărării.

Într-un alt interviu pentru Sky News, el a vorbit despre posibilitatea ca Polonia să trimită avioane Ucrainei.

„I-aş susţine pe polonezi în orice decizie ar lua, a spus Wallace la Sky News, adăugând că Marea Britanie nu ar putea să ofere avioane pe care să le poată folosi ucrainenii.

Am susţine Polonia. I-am ajuta cu tot ce ar avea nevoie, a adăugat el.

„Polonia va înţelege că alegerile pe care le face nu doar vor ajuta direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, dar ar plasa-o în prima linie a focului din partea unor ţări precum Rusia sau Belarus, a mai declarat ministrul britanic al Apărării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata