Moartea misterioasă a unui oligarh rus, găsit mort în Spania, alături de familia sa

În Spania, poliția investighează moartea, de marțea trecută, în circumstanțe ciudate, a unui oligarh rus și a familiei sale, care își petreceau vacanțele la casa lor din Lloret de Mar.

Serghei Protosenya, 55 de ani, avea o avere apropiată de 500 de milioane de dolari și era unul dintre șefii importantei companii de petrol și gaze Novatek. El a fost găsit spânzurat în grădina casei, în timp ce soția sa Natalya și fiica lor María au fost înjunghiate. Celălalt fiu al său, Fedor, a alertat poliția după multiple și nereușite apeluri telefonice către familia sa.

Protosenya nu a lăsat un bilet de adio și nici nu au fost găsite amprente digitale pe armele, un topor și un cuțit, folosite pentru crimă. De asemenea, nu erau pete de sânge pe corpul lui.

Moartea oligarhului este a patra moarte misterioasă a directorilor companiilor de gaze, legate de cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Cu doar câteva zile mai devreme, cadavrul lui Vladislav Avayev, fost președinte Gazprombank și funcționar al Kremlinului, a fost găsit în Moscova, lângă soția sa și într-un alt aparent caz de crimă-sinucidere.

În februarie, trupurile directorilor de top ale Gazprom, Alexander Tyulakov și Leonid Shulman, au fost găsite în apartamentele lor de lux dintr-un complex de locuințe de elită lângă Sankt Petersburg.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata