Modul de completare a fișei epidemiologice pentru cei care vin din afara țării

Începând cu 5 octombrie curent, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea  completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Astfel, va fi eficientizat procesul de prevenire și control a pandemiei COVID-19,  inclusiv prin fluidizarea fluxului  de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care: nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19,  rezultatul negativ al unui test RT-PCR  valabil 72 ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

Detalii utile cum poate fi completată corect Fișa epidemiologică le aflați din tutorialul video.

Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică dar și organele de control vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere la medicul de familie.

Informații privind alertele de călătorie pot fi accesate pe pagina web a Ministerului de Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata